1

Priopćenja

SVEČANO OBILJEŽENA 10. OBLJETNICA OSNUTKA ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d.

U prostorima ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d. obilježena je 10. obljetnica osnivanja trgovačkog društva ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKI CENTAR d.d. koji je do 2010. godine bio u sastavu MORH-a te 29. godišnjica utemeljenja organizacije namijenjene održavanju vojnih zrakoplova u Republici Hrvatskoj, koja se do sada razvijala pod različitim nazivima (VZ Zmaj, Zrakoplovno tehnički zavod (MORH) i naposljetku ZTC).

Obljetnici su, uz državnog tajnika MORH-a Zdravka Jakopa, ravnatelja CERP-a Milana Plećaša, nazočili i drugi uzvanici i predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.
Tom je prigodom, u koordinaciji i uz potporu Ministarstva obrane, upriličeno i otkrivanje eksponata legendarnog zrakoplova MiG-21, ratnog imena “Osvetnik Dubrovnika”, kojim je umirovljeni brigadir Ivan Selak u svibnju 1992. preletio iz JNA na hrvatsku stranu.

Predsjednik Uprave ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d. Ivica Grebenar, naglasio je, između ostalog, kako upravo zrakoplov MiG-21 simbolizira sedamdesetogodišnju tradiciju održavanja vojnih zrakoplova na ovom mjestu, odnosno povezuje cijeli taj period postojanja organizacije održavanja zrakoplova na mjestu današnjeg ZTC-a te je ujedno simbol zrakoplovstva u Domovinskom ratu.
Državni tajnik Zdravko Jakop izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa ZTC-om te poručio kako je upravo održavanje zrakoplovne tehnike HRZ-a i temeljna zadaća ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d., te kako rad ZTC-a izravno utječe i na operativnu spremnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

2020-09-17 09:04:00

Izrada modifikacije za transportnu kabinu helikoptera

Zrakoplovno tehnički centar je izradio modifikaciju za transportnu kabinu helikoptera, prenamjene za prijevoz pacijenata.

Više možete pročitati na sljedećoj poveznici: 

https://www.dnevno.hr/domovina/helikopteri-hrvatske-vojske-angazirani-za-prijevoz-oboljelih-od-koronavirusa-1453773/  

2020-04-10 08:04:38

Zrakoplovno tehnički centar i Croatia Airlines sklopili sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines d.d. i Zrakoplovno tehnički centar d.d. sklopili su dana 26. listopada 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj
suradnji.

Ovim Sporazumom nastavlja se uspješna poslovna suradnja dviju organizacija na poslovima održavanja zrakoplova i zrakoplovnih komponenti, uz proširenje suradnje na školovanje radnika, sve prema međusobnim mogućnostima i potrebama.

2017-11-30 10:32:44

Prvi samostalni remont helikoptera

Zrakoplovno tehnički centar d.d. tijekom mjeseca listopada uspješno je završio prvi samostalni remont 6 + 2 helikoptera Mi-8 MTV-1 i Mi-8T.
2017-11-03 12:49:23

Godišnje održavanje zrakoplova tipa Air Tractor AT-802 Fire Boss iz Republike Makedonije

Dana 27. i 28. rujna 2017. g. u Zrakoplovno - tehnički centar d.d. dopremljena su dva zrakoplova tipa Air Tractor AT-802 Fire Boss iz Republike Makedonije na redovne radove godišnjeg održavanja. 

Time je potvrđena i nastavljena uspješna poslovna suradnja između Direkcije za zaštitu i spašavanje Republike Makedonije, tvrtke Avialsa T-35 S.L. i Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. , koja je od velike važnosti za unapređenje i jačanje u daljnjem razvoju Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. u otvaranju prema tržištu. 

Zahvaljujući suradnji s partnerom Avialsa T-35 S.L. Zrakoplovno-tehničkom centru d.d. pružila se mogućnost pozicioniranja na tržištu za zrakoplov Air Tractor, tip AT-802, svih inačica. 

2017-10-03 11:21:43

Obilježena 26. obljetnica Zrakoplovno tehničkog centra d.d.

Prigodnoj svečanosti povodom obilježavanja 26. obljetnice Zrakoplovno tehničkog centra d.d.  nazočili su uz radnike, Upravu Društva g. Pavla Krpana i g. Marija Dokupila, i visoki vojni uzvanici i drugi uvaženi gosti.

Tom je prigodom predsjednik Uprave Pavao Krpan u svom govoru nazočnima ukratko iznio rezultate poslovanja Društva tijekom proteklih godinu dana, ističući izvršene aktivnosti u pripremi ove protupožarne sezone koja je bila rekordna u angažmanu PP snaga MORH-a, u kojoj su sva sredstva koja su servisirana i pripremljena u ZTC-u bila u punoj funkciji u ekstremnim uvjetima korištenja, te se time još jednom potvrdila sposobnost i kvaliteta rada radnika kao najveće snage i potencijalaZrakoplovno tehničkog centra d.d. 

Nadalje, naglasio je kako je u proteklih godinu Društvo provelo usvajanje i certificiranje Integriranog sustava upravljanja kvalitetom i okolišem prema normama ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 kao i implementaciju novog servera, a sve navedeno kao temelje budućih zacrtanih aktivnosti u cilju poboljšanja unutar same organizacije.

Kao dobar primjer otvaranju tržištu i suradnje s Gradom Velika Gorica, g. Krpan istaknuo je aktivno sudjelovanje u brendiranju Grada Velika Gorica kao grada zrakoplovstva te suorganizaciju prvog velikogoričkog aeromitinga AIRVG 2017. Posebnost ovoga događaja bila je ta da je Zrakoplovno tehničkog centar d.d. po prvi put otvorio vrata svojih hangara za građane koji su mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

Nadalje, istaknuo je poslovne aktivnosti vezane uz dovršetak remonta 6+2 helikoptera Mi-8 MTV-1 i Mi-8T, pripreme za početak rada na remontu 10 helikoptera Mi-171 Sh, kao i aktivnosti usmjerene na dolazak i godišnji pregled dva zrakoplova AT-802 iz Republike Makedonije.

Zapovjednik HRZ-a i PZO-a general-bojnik Miroslav Kovač i državni tajnik MORH-a g. Zdravko Jakop u svom obraćanju nazočnima izrekli su pohvale radnicima Društva za održavanje vojnih zrakoplova, a poglavito za uspješno izvršene radove na PP zrakoplovima.  

2017-10-03 10:37:30
2 10 3