1

O nama

Povijest organizacije

Povijest Zrakoplovno-tehničkog centra (dalje u tekstu ZTC d.d.) duga je više od 70 godina i tijekom tog razdoblja ZTC d.d. je obavljao održavanje svih vrsta zrakoplova, poglavito onih koji su se koristili u sustavu zračnih snaga tadašnje države (klipni i mlazni zrakoplovi). Svoju reputaciju u tuzemnim i inozemnim okvirima stekao je pod imenom VZ Zmaj. U procesu stvaranja i razvoja Republike Hrvatske, nekoliko je puta mijenjao ime, te od početka 2010. posluje pod nazivom ZTC d.d. Izdvojen je iz sustava Ministarstva obrane i posluje kao trgovačko društvo u 100%-nom vlasništvu Republike Hrvatske. Kvalitetni radni prostori, suvremena oprema, veliko radno i stručno iskustvo, visoka motiviranost, višedesetljetna tradicija, osigurali su društvu ZTC d.d. priznatu ulogu u potpori razvoja zrakoplovstva i zrakoplovne industrije republike Hrvatske. Dugogodišnjom suradnjom s inozemnim proizvođačima i operaterima zrakoplova koje održavamo i kvalitetom naših usluga postižemo i zapaženu međunarodnu reputaciju.

​Vizija

Vizija ZTC-a je postati vodeći regionalni centar za održavanje, obnovu i popravak vojnih i civilnih zrakoplova, s međunarodnim referencama i visokim stupnjem kvalitete, na dobrobit kupaca, djelatnika i šire zajednice. Želimo putem kontinuiranog školovanja trajno poboljšavati razinu znanja, organizaciju i kvalitetu usluge, pružati više od traženoga, i na taj način uvijek biti korak ispred konkurencije.

Misija

Temeljem dugogodišnjeg iskustva, stručnosti i tradicije želimo našim klijentima pružiti vrhunsku uslugu održavanja zrakoplova uz primjenu suvremenih metoda i tehnologije rada. Civilna licenca EASA part 145, i licenca za održavanje vojnih zrakoplova Republike Hrvatske, garancija su kvalitete i pouzdanosti. Našim klijentima nudimo razumne cijene, partnerske odnose, fleksibilne rokove dolaska i poštivanje rokova isporuke. Razvijamo mogućnost hitnih intervencija na terenu.

Strategija

Načini za ostvarivanje postavljenih ciljeva uključuju pažljivo planiranje, analizu i stalno praćenje ostvarenih rezultata. Ove su metode ugrađene u interne procedure, ali ZTC d.d. ima namjeru uskoro ishoditi i certifikaciju prema ISO standardima, kao i nekim drugim industrijskim standardima specifičnima za zrakoplovstvo. U skladu s povećavanjem kvalitete i uspješnosti, namjeravamo kontinuirano voditi brigu o školovanju osoblja, pratiti razvoj modernih tehnologija i materijala, te razvijati svoje proizvodne potencijale. Stoga su u razvojne planove stavljene i gradnja novog hangara odgovarajućeg kapaciteta za velike zrakoplove, kao i rekonstrukcija prilaznih rulnica sa Zračne luke Zagreb. Započeta je i suradnja s lokalnim aviokompanijama, s kojima su utvrđeni zajednički interesi.

Temeljne vrijednosti ZTC-a

Stručnost, znanje i iskustvo, kako na razini pojedinca, tako i na razini organizacije osnovne su premise unutarnje kvalitete ZTC-a. Naši djelatnici svakodnevno iskustvo stječu na kontroliran način, čime se, uz konstantno školovanje, osigurava visoka razina kompetentnosti u obavljanju povjerenih zadaća. Ovakvom odnosu prema organizaciji svakako doprinose i visoke moralne i profesionalne karakteristike zaposlenika, koji su svjesni težine imena

Inovacije i poboljšanja

Rukovodstvo ZTC-a potpuno je otvoreno za nove ideje i potiče kreativnost svojih zaposlenika. Svatko može predložiti neku novu ideju ili ukazati na nešto što bi se moglo poboljšati. Novim idejama do postavljenih se ciljeva stiže puno brže!

2 10 3 9